Комуникација граѓани - власт

Комуникација граѓани - власт

Со оглед на тоа што на почетокот не постоеја канцеларии за комуникација помеѓу пратениците и граѓаните, истите немаа многу можности за директна комуникација. Преку…

More...
Информирани и активни граѓани

Информирани и активни граѓани

Во текот на своето 9-годишно постоење, МОСТ мобилизирал повеќе од 90.000 граѓани во различни видови на активности, насочени кон зголемување на транспарентноста, одговорноста и…

More...
Набљудување и зајакнување на демократското владеење

Набљудување и зајакнување на демократското владеење

Со цел обезбедување на одговорност на пратениците кон граѓаните, МОСТ ја оценуваше работата на секој пратеник и го издаваше извештајот “Мојот пратеник”, којшто беше…

More...
Истражување и застапување на јавните политики

Истражување и застапување на јавните политики

  Откако помогна да се зголеми нивото на дијалогот помеѓу носителите на одлуки, граѓаните и граѓанскиот сектор, во 2009-та г. МОСТ го насочи своето…

More...
Домашно набљудување на изборите

Домашно набљудување на изборите

МОСТ претставува водечки авторитет во Македонија во областа на набљудувањето на изборите. Преку регрутирањето, обучувањето и распоредувањето на 30.000 граѓани МОСТ има набљудувано 8…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.